Coach Orthomoleculaire Voeding

Accreditatie
De opleiding tot Coach Orthomoleculaire Voeding is KTNO geaccrediteerd.
Erkenning door NVST.

Omschrijving
Tijdens deze wetenschappelijk onderbouwde opleiding leer je hoe je je klanten kunt begeleiden met een orthomoleculair voedingsplan.
Docent Wouter de Jong is naast diëtist en orthomoleculair therapeut al jaren docent in de orthomoleculaire therapie en geneeskunde. Hij leert je op de juiste wijze een voedingsplan samen te stellen en welke supplementen je hierbij zou kunnen adviseren om een beter en sneller resultaat te behalen. Daarnaast behandelt hij een aantal veel voorkomende kwalen en ziektebeelden. Na deelname aan deze opleiding ben je in staat om op verantwoorde wijze orthomoleculaire voedingsadviezen te geven.

Cursusinhoud
Webinar 1: Inleiding orthomoleculaire geneeskunde en gezonde voeding
Om gezondheid en alle lichaamsfuncties optimaal in stand te houden is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. Ons lichaam heeft een gigantisch zelfherstellend vermogen, mits er voldoende “bakstenen en cement” (micronutriënten) aangeleverd worden, middels voeding en suppletie.

De meeste chronische aandoeningen zijn lifestyle gerelateerd, waarbij voeding één van de belangrijkste is. Je leert deze dag wat nu écht gezonde voeding is, inclusief een uiteenzetting van de macronutriënten. Wetenschappelijke studies vormen de basis van de orthomoleculaire geneeskunde.

Webinar 2: Vitaminen, mineralen, supplementen en aminozuren
De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde bouwstoffen. Wat is de functie van de diverse vitaminen en mineralen? Hoe kun je een tekort herkennen, welke testen zijn ervoor? Welke interventies kun je toepassen om een tekort (snel) op te heffen en welke doseringen zijn daarvoor nodig? Hoe selecteer je het juiste supplement en van welk merk?

Webinar 3: Casuïstiek. Hoe combineer je dit met fysiotherapie en personal training?
Deze dag gaat verder in op de theorie, maar vooral praktische toepassing van de opgedane kennis onder andere middels casuïstiek. Wat voor praktisch advies kun je geven aan sporters, senioren, bij artrose, artritis, pijnklachten, diabetes, stress (burn-out), vermoeidheid, enzovoort.

Didactische werkwijze
Online webinars + 1 Zoom moment Questions & Answers

Afsluiting
Na 100% deelname en het afronden van de assessment met een voldoende ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Studiemateriaal
Het volgende boek dien je zelf aan te schaffen:
How Not To Die, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9781250066114.
Je kunt ook de Nederlandse versie aanschaffen: Hoe overleef je?, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9789492847003.

Inschrijven
Wil jij coach orthomoleculaire voeding worden?

Klik dan hier om je in te schrijven.